Web Analytics Made Easy - Statcounter

فتاوای آیت الله العظمی خوئی (قدس سره)


عده‏ اى از زنها كه ازدواج با آنها حرام است
سؤال 972- زيدى زنى را كه آن زن از شوهر قبل دخترى دارد به عقد خود درآورده بفرمائيد آيا اين مرد قبل از دخول مى‏تواند به دختر اين زن غير مدخوله نظر محرمانه بكند يا نه (مسئله 3 ص‏271 ج‏2 - رساله منهاج مسكوت عنه بود).
جواب: اتفاقاً تصريح شده (ومن غير المحارم اخت الزوجه والربيبه قبل الدخول بامها).

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سؤال 973- اگر آبستن گردد زن از زنا و حمل او آشكار گردد آيا جايز است براى اين شخص اينكه تزويج نمايد او را قبل از وضع حمل؟
جواب: بله جايز است براى اين شخص زانى يا غير او از اجنبى آخرى.
سؤال 974- آيا ولد الزنا به پدر و مادر و سايرين محرم است يا خير؟
جواب: بلى به همه محارم محرم است. واللَّه العالم.
سؤال 975- بچه زنا كه فرموديد از پدر و مادر ارث نمى‏برد آيا با مادر محرم است يا خير؟
جواب: جميع احكام فرزندى كه از آن جمله محرم بودن است مرتب است فقط موضوع ارث فرق مى‏كند كه پدر و اقرباء پدر از او ارث نمى‏برند و از آنها هم ارث نمى‏برد و امّا نسبت به مادر محل اشكال و احوط مصالحه است.
سؤال 976- اگر زن شيعه همسر مرد سنى باشد مى‏توان به قاعده الزام با او نكاح كرد در صورتى كه در عقدش حضور عدلين نبوده يا در طلاقش كه به مذهب سنت بوده؟
جواب: بلى مى‏تواند نكاح كرد در هر دو صورت. واللََّه العالم.
سؤال 977- آيا احتياط ذكر شده در منهاج الصالحين در رابطه ازدواج با كتابيه دائمى آيا اين احتياط وجوبى است يا استحبابى؟
جواب: استحبابى است.
سؤال 978- بنابر فرض بودن اين احتياط وجوبى با جهل مكلّف به حكم و اقدام نمودن او بر ازدواج دائم با كتابيه يا كافره غير كتابيه، آيا آن زن اجنبيه مى‏گردد بر او و حرام مى‏شود بر او؟
جواب: اما كافره غير كتابيه ازدواج او باطل است.
سؤال 979- جمع بين فاطميتين جايز است يا خير؟
جواب: مانعى ندارد.
سؤال 980- آيا جايز است گفته شود به زنى مزوّجه، كه يقيناً طلاق خواهد گرفت: «كه اگر طلاق داد من حاضرم بگيرم» تصريحاً يا تلويحاً بگويد يا اشارات ديگرى كند؟ و آيا فرق است بين گفتن به خودش يا به پدر و مادر او و يا اقرباء او و كيف كان تعريض به نكاح در غير عده وفات مثل مقام جايز است يا نه؟ و چه مقدار صدق تعريض مى‏كند؟
جواب: جايز نيست تعريض به خطبه زن مزوّجه در حال زوجيت او و نه بعد از طلاق در حال عده رجعيه او، ولى در حال عده بائنه مانعى از آن نيست و همچنين آنچه براى خود زن جايز نبود مانعى ندارد تعريض به آن نزد پدر و مادرش.

منبع: تابناک

کلیدواژه: احکام ازدواج فتوا آیت الله خویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۳۹۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح نور مبنای شرعی عقلی دارد و مورد حمایت رهبر و مراجع و مردم است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسین جمالی‌زاده در خطبه‌های این هفته نماز دشمن شکن جمعه شهرستان فسا با اشاره به طرح نور (حجاب و عفاف) فراجا گفت: هر چند در رابطه با این طرح شبهاتی در فضای مجازی و حقیقی مطرح می‌شود، اما بدانیم که حکم شرعی حجاب برای بانوان یعنی پوشش مواضع زینت، واجب مسلّم است و کشف آن حرام و منکری مسلّم است.

وی با تاکید بر اینکه هر حرام و منکری دو جنبه شخصی و خصوصی دارد، بیان کرد: از نظر شرعی اگر حرام و منکری جنبه اجتماعی و عمومی و تأثیر عمومی داشته باشد، ابتدا با تعلیم و آموزش و سپس با تبلیغ و فرهنگ‌سازی و بعد از آن با امر به معروف و نهی از منکر و در نهایت با ابزار حکومتی باید با آن روبرو شد.

خطیب جمعه فسا گفت: همگان به خوبی می‌دانند که کشف حجاب امروز در جامعه به یک جریان تبدیل شده که اگر جلوگیری نشود جامعه را به فساد می‌کشاند.

وی با ذکر این نکته که دفع مفاسد از جامعه از وظایف حکومت است، متذکر شد: باید در موضوع حجاب و عفاف همچون مقوله سلامت و بهداشت محیط که حکومت برای پاکیزگی خیابان‌ها و معابر از باب دفع مفسده ورود می‌کند به مساله حجاب و عفاف و دفع مفاسد نیز به صورت جدی ورود کند؛ البته در یک حادثه‌ای ممکن است یک نیرویی اشتباه کند اما نباید به اصل طرح و اقدام تسری بدهیم.

حجت الاسلام جمالی زاده در خاتمه تصریح کرد: وقتی کشف حجاب، تأثیر اجتماعی و عمومی نسبت به عفت و دینداری مردم بویژه جوانان دارد از باب تعزیر و از باب امور حِسبیه و مهمتر، از باب دفع مفاسد از جامعه از وظایف حکومت دینی است.

کد خبر 6095780

دیگر خبرها

  • آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است/ اسلام «زن‌» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد
  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر معظم انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه رهبر انقلاب» منتشر می‌شود
  • مأموریت‌گرا شدن دانشگاه‌ها از رسالت‌های اصلی استادان دانشگاه است
  • سکوت در ماجرای سنگلج جایز نیست!
  • کشف حجاب حرام شرعی و سیاسی است
  • امام جمعه اردبیل به سفیر اسرائیل در آذربایجان /ظاهرا آذری‌ها را موجودات نادانی فرض کرده که می‌تواند دروغ هایش را به ما بفروشد
  • طرح نور مبنای شرعی عقلی دارد و مورد حمایت رهبر و مراجع و مردم است
  • کمیسیون اصل ۹۰، مرجع رسیدگی به شکایت‌های مردم