Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بعد از اعلام حکم ۹ سال حبس برای پدر رومینا اشرفی، عده بسیاری نسبت به این حکم اعتراض کردند و واکنش‌هایی به آن نشان دادند؛ حکمی که اشد مجازات است و به جای حکم قصاص برای پدر رومینا اشرفی در نظر گرفته شده است.

۹ سال حبس برای پدر رومینا اشرفی

از آنجایی که قتل دختر ۱۳ ساله به دست پدرش منجر به جریحه دار شدن اذهان جامعه شد و جلسات دادگاه برای آن به صورت ویژه برگزار شد و دادگاه در نهایت حکم ۹ سال حبس را برای این پدر صادر کرد، حکمی که مادر رومینا نسبت به آن اعتراض دارد و گفته است که می‌خواهد در دیوان عالی کشور به آن اعتراض کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس قانون، پدر در صورت قتل فرزندش به قصاص محکوم نخواهد شد، اما ممکن است به ۳ تا ۱۰ سال حبس محکوم شود، حکمی که بر اساس تعزیرات است.

ابراهیم نیکدل‌ مقدم وکیل‌ مدافع مادر رومینا با اشاره به حکم صادره برای پدر رومینا اشرفی گفت: ما حدس می‌زدیم که چنین حکمی صادر شود؛ چراکه بر اساس قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۹۲، حداکثر مجازات برای ولی که مرتکب قتل فرزند شود، ۱۰ سال حبس و پرداخت دیه است که در این پرونده نیز حکم ۹ سال حبس و پرداخت دیه صادر شده است، اما با توجه به خطرناک‌ بودن متهم، قاضی می‌توانست مجازات تکمیلی هم صادر کند و قضات می‌توانستند مجازات تکمیلی و اقامت اجباری یا همان تبعید را هم برای پدر رومینا در نظر بگیرند که متأسفانه مجازات تکمیلی داده نشد و ما نسبت به این موضوع اعتراض خواهیم کرد؛ چراکه این مرد واقعا خطرناک است.

وی ادامه داد:  بر اساس شنیده‌ها و برخی مستندات، پدر رومینا از سوی افرادی از نزدیکانش تحریک شده است. آن‌ها به پدر رومینا گفته‌اند اگر تو این دختر را نکشی، ما این کار را می‌کنیم. پدر رومینا قبل از قتل درباره مجازات فرزندکشی تحقیق کرده است. یکی از آشنایان این خانواده که آن زمان دانشجوی حقوق بود، بدون اینکه از نیت پدر رومینا باخبر باشد یا حتی بداند که چه اتفاقی برای رومینا افتاده، به سؤال پدر رومینا پاسخ داده است. پدر رومینا در این تماس بدون اشاره به اینکه چه اتفافی افتاده است، می‌پرسد اگر پدری فرزندش را بکشد چه اتفاقی می‌افتد و او هم مجازات قانونی را توضیح می‌دهد.

بیشتر بخوانید

پدر قاتل به زندان می‌رود/ ۳ تا ۱۰ سال حبس برای پدر رومینا اشرفی وعده رئیسی به برخورد عبرت آموز با عاملان جنایت رومینا اشرفی

هر چند حکمی که توسط قاضی پرونده برای رضا اشرفی صادر شده از لحاظ قانونی هیچ مشکلی ندارد، اما بسیاری از حقوقدانان و وکلا نسبت به ماهیت آن اعتراض داشته‌اند و گفته‌اند که قانون باید اصلاح شود تا پدر نتواند در صورت قتل فرزندش از قصاص فرار کند.

تبعید و اقامت اجباری  مجازات تکمیلی است

حمیدرضا گودرزی وکیل دادگستری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به حکم صادره برای رضا اشرفی گفت: قاضی می‌توانست در کنار مجازات اصلی، مجازات تکمیلی هم برای این مجرم در نظر بگیرد.

وی با اشاره به مجازات تکمیلی گفت: در قانون مجازات اسلامی پیش‌بینی شده است که قاضی می‌تواند مجازات تکمیلی بدهد، یعنی این پدر می‌توانست بر اساس مجازات تکمیلی به تبعید و اقامت اجباری محکوم شود.

گودرزی ادامه داد: در مواردی که قصاص ممکن نیست، قانونگذار می‌تواند پیش بینی کند تا حبس ابد برای مجرم در نظر گرفته شود. البته این موضوع باید در مجلس شورای اسلامی مطرح شود، زیرا جامعه راضی نیست پدری که فرزندش را کشته تنها به ۹ سال حبس محکوم شود و از آنجایی که نمی‌توان او را قصاص کرد، بهتر است پیش بینی شود تا حبس ابد در قانون مجازات اسلامی تصویب شود.

اصلاح قوانین نیاز جامعه است 

پرویز محمدنژاد وکیل دادگستری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به قتل فرزند توسط پدر اظهار کرد: این گونه قوانین ریشه در مذهب دارند و بر اساس آن تصویب شده‌اند.

وی ادامه داد: برخی از قوانین سال‌ها پیش تدوین شده‌اند و تاکنون تغییری نکرده‌اند، اما با توجه به رشد جوامع و پیشرفت روز افزون نیاز است که برخی از قوانین دستخوش اصلاحات و تغییراتی شوند.

محمد نژاد تصریح‌کرد: قتلی که پدر رومینا اشرفی انجام داده، منجر به جریحه‌دار شدن احساسات جامعه شده است و از همین رو باید بر اساس اقتضائات زمان برای این پدر حکم صادر شود.

این وکیل دادگستری با اشاره به ظرفیت‌های قانونی گفت: مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، ۳ نهادی هستند که در قانون اساسی از آن‌ها به عنوان ظرفیت‌های قانونی نام برده شده است.

وی افزود: مجلس در کنار مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان می‌تواند قوانینی را تصویب کند که بر اساس اقتضائات جامعه باشند، البته مجمع تشخیص مصلحت نظام این ظرفیت را دارد تا پیش از تصویب قانون توسط مجلس، حکم حکومتی را تدوین کند.

تشدید قوانین باید از مجلس خواسته شود

یک حقوقدان دیگر هم بر این عقیده است که تشدید قوانین باید از مجلس خواسته شود تا حبس پدر در صورت قتل فرزندش بیشتر شود.

مهدی عزیز زاده وکیل  دادگستری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به حکم ۹ سال حبس برای پدر رومینا شرفی اظهار کرد: در ماده ۳۰۱ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۹۲ آمده است که اگر پدر یا جد پدری اقدام به قتل فرزند خود کند، به قصاص محکوم نخواهند شد.

این وکیل دادگستری ادامه داد: بر اساس ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی کتاب تعزیرات، هر کس مرتکب قتل عمد شود و شاکی نداشته یا شاکی داشته باشد، اما از قصاص گذشت کرده باشد یا به هر علت قصاص نشود، در صورتی که اقدام وی موجب اخلال در نظم و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران شود، دادگاه مرتکب را به حبس از ۳ تا ۱۰ سال محکوم می‌کند.

وی بیان کرد: بر اساس این ماده‌های قانونی پدر رومینا اشرفی به مجازات درجه ۴ یعنی ۹ سال حبس محکوم شده است.

عزیززاده تصریح کرد: البته در ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی مشخص شده که دادگاه می‌تواند به مرتکب مجازات تکمیلی بدهد و همچنین مجازات‌های تبعی در ماده ۲۵ هم به صورت خود به خود برای این محکوم اجرایی می‌شوند.

این وکیل دادگستری گفت: قاضی رأی درستی را صادر کرده و حکم بر اساس مواد قانونی صادر شده است، اما اگر برخی افراد موافق با اعدام هستند، می‌توانند از مجلس شورای اسلامی تقاضا کنند تا ماده ۶۱۲ قانون تشدید شود.

وی تصریح کرد: ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی بر اساس تعزیرات است و افرادی که به دنبال تشدید مجازات هستند می‌توانند از مجلس تقاضای اصلاح ماده را داشته باشند یا بخواهند که تبصره‌هایی مانند افزایش حبس پدر در صورت قتل فرزند و تبدیل قصاص به اعدام تعزیری را داشته باشند.

تشدید مجازات و اصلاح قوانین وظیفه قوه مقننه

اول خرداد ماه امسال بود که خبر قتل دختری ۱۳ ساله به دست پدرش تبدیل به خبری جنجالی شد؛ خبری ناگوار که حاکی از کشته شدن دختری به وسیله داس توسط پدرش بود.

رومینا اشرفی زاده پانزدهم مرداد سال ۱۳۸۵ در شهرستان تالش متولد شده بود که پس از فرار از خانه به همراه بهمن خاوری توسط پدرش به قتل رسید؛ این دختر ۱۳ ساله که به پسری ۲۸ ساله علاقه‌مند شده بود، همراه با او ۲۸ اردیبهشت ماه امسال از خانه فرار کرد، اما یک روز بعد دستگیر شد و رومینای ۱۳ ساله به خانواده‌اش تحویل داده شد.

بعد از آن که رومینا به خانواده‌اش تحویل داده شد، از آنجایی که پدر این اقدام را تاب نیاورده بود، در یک اقدام غیر عقلانی  تصمیم به قتل دخترش گرفت و سر او را با داس از بدنش جدا کرد و پس از آن این پدر که به قتل خود اعتراف کرده بود، توسط پلیس بازداشت شد.

پس از بازداشت رضا اشرفی پدر رومینا پلیس درصدد بازداشت بهمن خاوری همان پسر ۲۸ ساله‌ای که رومینا را فراری داده بود، بر آمد و او هم پس از مدتی بازداشت شد و هم اکنون به دو سال حبس محکوم شده است.

همان طور که مشخص است قانونگذار باید تصمیمی جدی درباره قتل فرزند توسط پدرش بگیرد و مجلس شوراس اسلامی نیز فکری به حال تصویب قوانین جدید داشته باشد، قوانینی که مجازات قتل فرزند به دست پدر را تشدید و همچنین  لوایح قضایی مانند قتل فرزند را بررسی کنند و البته باید دید که مجلس چه زمانی به موضوع اصلاح این قانون ورود پیدا می‌کند و آیا در آینده می‌توان شاهد اصلاح آن بود یا خیر.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رومینا اشرفی مجلس شورای اسلامی قانون مجازات اسلامی سال حبس برای پدر رومینا باشگاه خبرنگاران جوان برای پدر رومینا اشرفی قانون مجازات اسلامی ۹ سال حبس برای پدر صورت قتل فرزند مجازات تکمیلی وکیل دادگستری سال حبس محکوم حکم ۹ سال حبس توسط پدر بر اساس ۱۳ ساله ۱۰ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۴۵۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش یک مدل نوشیدنی کافی شاپی خوشمزه با طالبی

اسموتی نوعی نوشیدنی است که از مخلوط میوه و سبزیجات تازه با یخ، آب و مواد شیرین کننده مانند عسل یا شکر تهیه می‌شود. تفاوت اسموتی با آب میوه این است که اسموتی دارای بافت میوه است و آبکی نیست.

به گزارش فرارو، در فصل تابستان و با گرم شدن هوا آب بدن به خاطر تعریق زیاد کاهش پیدا می‌کند. در این حالت خوردن نوشیدنی‌های خنک و آب‌دار برای رفع عطش و کمبود آب بدن بسیار مفید است. اسموتی به دلیل بافت میوه‌ای که دارد، بسیار مغذی است و علاوه‌بر نوشیدنی یک میان وعده کامل هم محسوب می‌شود.

اسموتی موز و طالبی یکی از انواع نوشیدنی‌های کافی شاپی است که با شروع فصل گرما خوردن آن بسیار می‌چسبد و برای کودکان نیز یک نوشیدنی محبوب است. اگر دوست دارید این اسموتی خوشمزه را به راحتی در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش اسموتی موز و طالبی همراه ما باشید.

مواد لازم

طالبی یا ملون: نصف یک عدد
موز: ۱ عدد
بستنی وانیلی: ۱ لیوان
شیر: نصف لیوان
یخ: ۴ تکه کوچک

طرز تهیه

برای درست کردن این اسموتی میوه‌ای خوشمزه ابتدا ملون یا طالبی را پوست و به صورت تکه‌های کوچک خرد کنید. موز را هم به صورت جداگانه پوست کنید و حلقه‌ای برش بزنید. حالا موز و طالبی را به صورت جدا به مدت ۱ ساعت داخل فریزر بگذارید تا یخ ببندد.

بعد از این مدت زمان طالبی و موز یخ زده را داخل پارچ مخلوط کن بریزید، سپس بستنی وانیلی، شیر و تکه‌های یخ را به آن اضافه کنید و چند پالس دستگاه را بزنید تا مواد به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. حالا شیک خوشمزه‌تان را داخل لیوان مخصوص سرو بریزید و با تکه‌های موز و طالبی دور لیوان را تزیین کنید، نوش جان.

نکات مهم
۱ ـ طالبی سرشار از مواد مغذی است که برای سلامت بدن مفید هستند. طالبی حاوی کربوهیدرات، پروتئین، آب، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و روی است. همچنین طالبی دارای ویتامین A، بتاکاروتن، ویتامین B یک، دو، شش، ویتامین C و ویتامین K است. هنگام خرید طالبی برای اینکه بتوانید یک طالبی شیرین و آبدار را تهیه کنید، باید به این نکات توجه داشته باشید:
ـ اگر طالبی شیرین را نزدیک بینی‌تان ببرید و آن را بو کنید، عطر و بوی خوشایندی دارد.
ـ یک طالبی خوب باید پوست زبر داشته باشد.
ـ طالبی خوب و شیرین یا زرد متمایل به سبز است یا زردی کم‌رنگ دارد.
ـ سر طالبی باید نرم‌تر از بدنه باشد. اگر همه قسمت‌های طالبی نرم بود، قطعاً آن طالبی بیش از حد رسیده و ترشیده است.
ـ یک طالبی سالم و شیرین خطوط سبز کم‌رنگ دارد؛ بنابراین اگر خطوط سبز روی پوست تیره‌تر بود، آن طالبی تازه نیست.

۲ ـ بهتر است برای تهیه این اسموتی میوه‌ای از بستنی وانیلی استفاده کنید؛ زیرا سایر بستنی‌ها برای تهیه اسموتی و شیک مناسب نیستند.

۳ ـ این اسموتی را با هر نوع میوه دیگر که دوست دارید هم می‌توانید تهیه کنید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چگونه برای کسب و کارمان شناسه یکتا رایگان بگیریم؟
  • چگونه در طول روز پر انرژی باشیم؟ 
  • لحظه عبور موتورسوار خوش شانس از رودخانه ؛ فقط چند ثانیه کافی بود تا ...| ویدئو
  • کرج برای نگهداری از سگ‌های بلاصاحب جای کافی ندارد
  • بانکی‌پور، نماینده مجلس: در لایحه حجاب و عفاف تمام دوربین‌های ادارات دولتی و خصوصی باید به فراجا وصل شوند / کسی که کشف حجاب کند، بار اول یک و نیم میلیون تومان جریمه می‌شود، بار دوم، ۳ میلیون تومان که بعد از سه هفته باید ۴ و نیم میلیون تومان پرداخت کند / ب
  • اصلاح قوانین اسلحه و مهمات برای جلوگیری از وقوع جرم است
  • آموزش یک مدل نوشیدنی کافی شاپی خوشمزه با طالبی
  • بارش باران و احتمال ریزش سنگ در جاده چالوس
  • چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه دستگیر شدند
  • دستگیری چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه